Nati la Biblioteca Județeană

   „Cititul nu dăunează sănătății!”așa scria la intrare în Biblioteca Județeană Ioan N .Roman din Constanța un citat care mi – a plăcut foarte mult.

   Cum Nati la cei aproape 7 ani  este foarte pasionată de citit ( deși a învățat anul acesta în clasa pregătitoare să citească) iar cărțile din biblioteca noastră( potrivite vârstei ei ) le -a terminat de citit am înscris-o la Biblioteca Județeană.

Nu mai fusesem la bibliotecă de 18 ani și mi – au plăcut schimbările survenite în timp.

De cum am intrat ,am văzut o expoziție de păpuși de porțelan și una de pictură care i-au plăcut mult Nataliei.

  Fiind luni , m-am gândit că o să ne înscriem repede că n-o fi nimeni la bibliotecă,dar am rămas uimită sa vad câți copii erau la rând la înscriere ,așa că am așteptat o oră să ne înscriem.

Ne-am făcut amândouă Permis de Intrare la Bibliotecă ,deoarece și mie îmi place să citesc.

După ce ne- am făcut permisele am intrat prima data la Sala de împrumut pentru copii și i -am luat Nataliei 10 cărți ,5 pe fiecare permis. Ea a fost foarte încântată ,iar pe drum în autobuz până acasă a vrut să citească una dintre cărțile împrumutate.

Am aflat că în fiecare miercuri la Biblioteca Județeană Ioan N Roman are loc Clubul de Vacanță unde copiii desenează ,dansează ,colorează, învață despre diverse lucruri ,li se citește ,ceea ce a încântat – o pe Nati .

Clubul de vacanță are loc în fiecare miercuri de la 16.30 la 18. 30 la Biblioteca Județeană Ioan N. Roman din Constanța.

Astfel, noi, bibliotecarii secțiilor Împrumut copii și Ludotecă/Mediatecă, vă invităm în fiecare miercuri, între orele 16:30 și 18:30, să desfășurăm împreună următoarele activități:

• citim împreună (în limba română, franceză, engleză, germană sau italiană).

• desenăm.

• ne jucăm și vizionăm desene animate sau filme pentru copii.

• socializăm.

• ascultăm muzică.

Dragi utilizatori!

Ne propunem să vă atragem și să vă provocăm la lectură. De la o săptămână la alta vom stabili împreună cărțile pe care le vom citi, pentru că la „Clubul de vacanță” fiecare cititor este încurajat să-și exprime opiniile.

Dintre noutățile care mi- au atras atenția sunt evenimetele culturale care au loc frecvent la Biblioteca Județeană Ioan N. Roman.

Concluzia este să încurajăm copiii sa citească deoarece astfel vor avea un vocabular mai bun,o imaginație bogată și le dezvoltă și inteligența.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s