Cadouri de la Moș Nicolae

Azi este Sfântul Nicolae ,iar după tradiție copii cuminți primesc cadouri de Moș Nicolae sau o nuielușă pentru copii care nu au fost cuminți.

La noi în familie seara de 5 decembrie Nati și sora ei pregatesc ghetuțele și câte un ciorapel din fetru personalizat pe care l-am luat de aici

https://www.facebook.com/natiamadesignhandmade/

Fetița cea mare evmare fan al cărților din seria Manga pe care le – am achiziționat la ofertă ,cu 20% reducere de pe http://www.cărturești.ro

Dați click aici :

carturesti.ro

În dimineața de Moș Nicolae fetele primesc multe dulciuri ,fructe ,cărți puzle sau carioci. Cărți găsiți cu 50 % reducere pe http://www.elefant.ro zilele acestea . Promoția este aici : elefant.ro Azi dimineață Nati s -a trezit repede să vadă ce i-a adus Moș Nicolae. S-a bucurat foarte mult ,de ceea ce a primit și apoi a plecat la școală ( este clasa pregătitoare),unde a avut parte de o surpriză ,deoarece după spusele ei Moș Nicolae a bătut la ușă si le- a lăsat câte o ghetuță cu dulciuri.

carturesti.ro

Apoi au decorat o ghetuță și au colorat pe numere o fișă cu om de zăpadă.

vegis.ro

Acasă i-am povestit despre legenda lui Moș Nicolae .

Legenda lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a trăit în secolele II-III d.Hr, iar data de 6 decembrie celebrată astăzi este data morţii sale, în anul 352. Când a crescut, Nicolae a fost dus la școală pentru a studia Sfânta Scriptură, deoarece încă de la vârste fragede s-a arătat iubitor de săraci. Rămas fără părinţi, a folosit averea rămasă de la părinţii săi pentru a-i ajuta pe cei săraci şi pentru a ridica o biserică.

Pe zi ce trecea, Nicolae evolua tot mai mult duhovnicește, de aceea i s-a încredințat lui Dumnezeu, apoi a plecat la o mănăstire pentru a se călugări,însă Dumnezeu a avut alte planuri pentru el. Pe durata vieții, Nicolae a propovăduit învățăturile Sfintei Scripturi cu multă sârguință, iar asta l-a făcut să fie foarte îndrăgit de locuitorii orașului. A avut grijă de fiecare om, sărac sau bogat, tânăr sau bătrân, copii și văduve.

Cum a luat naștere tradiția cadourilor în ghete

Dintre faptele sale, atrage atenţia un episod, relatat în scrierile religioase. Se spune că Sfântul Nicolae a salvat de la prostituţie trei surori foarte sărace. Tatăl se gândise deja să le împingă spre desfrâu, iar când Sfântul Nicolae a auzit povestea, în miez de noapte, le-a sărit în ajutor fetelor. A ajuns la casa omului sărman și i-a lăsat o punguță cu bani ,care au alunecat īn ghete ,și de atunci este obiceiul de a pune cadouri īn ghetuțe.

A doua zi, omul mirat i-a mulțumit lui Dumnezeu și s-a tot întrebat cine este binefăcătorul său. Omul sărman a folosit banii pentru a-și mărita fata cea mare, iar povestea s-a repetat și cu celelalte două fete mai mici. Acestea s-au căsătorit la puţin timp după primirea darurilor de la Moş Nicolae.

Caracterul anonim al acestor gesturi i-ar fi inspirat pe oameni să îşi ofere daruri de Sfântul Nicolae. Din acest motiv, preoţii susţin că Sfântul Nicolae ar putea fi socotit adevăratul Moș Crăciun şi asta pentru că Nicolae este, într-adevăr, un aducător de daruri.( sursa http://www.libertatea.ro)

Normal că am făcut și noi câteva activități ,a făcut o carte pentru Moș Crăciun ,a scris scrisoarea pentru Moșul și a făcut un tablou cu o ghetuță.

Voi ce ați primit în ghetuțe de Moș Nicolae?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s