Nati învață bunele maniere cu Emoționel

Bunele maniere sunt esențiale în educația și dezvoltarea copilului.Politețea,respectul și bunul simț se învață în cei 7 ani de acasă.

bestkids.ro

Cum Nati are 6 anișori și pentru că mai uită sau îi este încă rușine să răspundă uneori la salut sau să spună mulțumesc, am căutat o metodă de a o învăța bunele maniere prin joacă.

elefant.ro

Așa am descoperit Emoționel roșu-setul meu cu reguli de bune maniere. Emoționel, Setul meu cu reguli de bune maniere, este un material educativ care susține educația din primii ani de viață. Materialul conține 34 de cartonașe cu reguli de bune maniere transmise pe înțelesul copiilor și 5 idei de jocuri distractive ce pot fi puse în practică cu ajutorul acestora.

noriel.ro

Nati a fost foarte fericită când a deschis pachetul de la Emoționel – setul meu cu reguli de bune maniere ,realizat de Petra Mihale-Boantă.

Una din modalitățile de joc recomandate chiar de autoare a încântat-o pe Nati. Modalitatea de joc care i- a plăcut Nataliei este aceasta: să- și imagineze că este profesoară de bune maniere ,pentru jucăriile de pluș și să le prezinte în fiecare zi câte o regulă de bune maniere. S-a jucat așa câteva zile la rând și am reușit s-o filmez, iar filmulețul îl puteți vedea pe canalul meu de you tube .

M-a impresionat grafica explicită a cartonașelor,pe înțelesul copiilor. Nati are 6 ani și încă nu a învățat să citească toate literele mici dar și-a dat seama după imagini ce reprezintă fiecare cartonaș.


Deoarece Nati a fost foarte încântată de setul cu Emoționel m-am interesat și am aflat că mai sunt încă 2 seturi Emoționel:

Emoționelul galben, denumit dicționarul emoțiilor pe înțelesul copiilor, îi ajută pe aceștia să-și înțeleagă cât mai bine cu putință sentimentele. Conține 30 de cartonașe, de la A la Z.

Emoționelul albastru, denumit kit de supraviețuire în călătoriile cu mașina, conține 32 de cartonașe cu jocuri creative care îi ajută pe copii să nu se plictisească atâta timp cât călătoresc.

noriel.ro

Seturile cu Emoționel le găsiți pe site aici http://www.mamaluiemotionel.com și pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/MamaLuiEmotionel/

Deoarece sunt curioasă din fire și îmi plac oamenii creativi cu idei m-am interesat despre creatoarea acestui “Emoționel, dicționarul emoțiilor pe înțelesul copiilor”.

PETRA BOANTĂ – ”Mama lui Emoționel” –este antreprenor, creator de jucării și jocuri educative. Născută la Oradea, a urmat Facultatea de Litere, specializarea română-franceză, modul psihopedagogic, și are un masterat în literatură română.

Între 2015 și 2017 a fost librar la Humanitas, iar în perioada 2018 – 2020 manager marketing la ”Jucării Vorbărețe”.

La întrebarea :Cum s-a născut Emoționel?

Petra Boantă a răspuns: “Emoționel, dicționarul emoțiilor pe înțelesul copiilor” s-a născut din dorința de a le oferi mămicilor o mână de ajutor în dezvoltarea inteligenței emoționale a copilului lor. Locul meu de muncă de atunci (2018) a reprezentat pentru o mine o veritabilă sursă de inspirație, deoarece eram zilnic înconjurată de emoții de tot soiul. Iar psihologul alături de care munceam era și este autor de materiale educative. Am fost norocoasă să am lângă mine o persoană care să-mi verifice munca și să îmi spună unde și ce ar trebui îmbunătățit.

Ideea de a-l crea pe Emoționel mi-a venit spontan, când am realizat că nu există un dicționar de emoții (sub formă de cartonașe de joc). Un material complex care să le spună copiilor cum apare o emoție anume, cum se manifestă și cum se poate gestiona cu ușurință .(sursă interviu http://www.stiripentrucopii.com)

Nati abia așteaptă să-i iau și celelalte seturi cu Emoționel, mai ai ales că acum am văzut pe site-ul http://www.mamaluiemotionel.com multe pachete cadou cu Emoționel,Set Păpuși Emoționel: Bucurie, Tristețe, Furie, Frică și Mirare,Semn de carte emoționat și multe alte produse ce pot fi un cadou minunat de Sărbători.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s